Salı, Mayıs 21, 2019 By: Oku Arz

Kainatın dilinden Gönül tefekkürlerim




Su geçtiği yerleri böyle şenlendireceğini bilir miydi? SubhanAllah, tohumları yaratan, onlara binbir rengi deseni yazan Hû!
Ramazan ayı geldi ve bir bir geçiyor bizden, nasibi olan ne mutlu, ne kutlu, yağmuru bekleyen tohum gibi canlar oruçta, takva ile secdede nefisler! Kim bilir? Kim bilir hangi güzellikler açılacak, umulmadık güzellikler !!!

Nemrut ateşi mi harladı varsın harlasın,

Firavun Musa'ları yok etme planında mı varsın planlasın!
Allah'ın iyiler için öyle planı varki sonu cennet, sonu güzellik, sonu selam, selam, selam... Ya Hû illa Hû Bakî Hû
@ikraela
#esmaulhusna #Hâlık #Bârî #Musavvir #Ramazan2 #Ramazanayı


"Ey yer halkı! " diye sesleniyor, Latif isminin, Müzeyyin isminin şuleleri... "Bak arz ve semanın söylediklerine, bu muhteşem sistemin içinde açan bu harika nakışlara... Bir gör, hor bakma kendine, Allah ruhundan üfledi sana, o alâ ruh var sende, yeter ki pes etme! Bir alak gibi tutun Rabbine, göz verir, gönül verir, akıl verir. Tutun O'na ve canlan , nur O'ndan , can O'ndan ... Bak dünyana nasıl da ışıklanınca türlü renklere boyanıyor. Sevin ve ümitlen , boş yere, boşu boşuna yaratılmadın.Öyle muhteşem anlam ve amaç için yaratılış var ki sen inkar etsen arzın ve semanın sakinleri inkar etmez, her biri hal dili ile Rabbi söyler. "Rabbimiz Allah !" der.

Dün şahit olduğum güzelliklerden biri bu çiçek, iki renk ve kalp dilimleri şeklinde ki estetiği muhteşem güzelliği ile "SubhanAllah" dedirtiyor. Ve mayıs ayının öyle çoşkun olduğu aşikar. Sıcağın artması iki insanın kalbinin birbirine ısınması gibi ya da iki ailenin veya iki topluluğun ya da bir kitaba yakın olmak gibi, onun ile aynı ruhu hissetmek ve coşmak gibi ya da Allah'ı bildikçe yakın mertebelerine ermek gibi, her nur ile coşan latif cümleler gibi...
@ikraela
 #esmaulhusna #fethiye #mayısayı #fotoğraf #kendiçekimlerim



Her bir tohumun sadrı yarıldığında özündeki şerh olur, inşirah olur, her bir tohum açık bir beyan ile inşirah okur, zorluktan sonra kolaylığa ermenin ve her halde de Rabbe yönelmenin mütmainliği ile razıdır. Öyle razı olur ki en latif haller aşikar olur. Batın halden zahir hale döner.

 Mahşerde nurları ile uyanan latif kullarından et bizi Rabbimiz,Sen taş gibi tohumların kalbine en latif, en harika renkleri yazansın.Bizim özümüze yazdığın güzellikleri Senin zikrin ile bize kavuştur. Bizi onun ile mütmain et, rızana kavuştur. Baki mutlular safına al bizi. Hû Baki Hû illa Hû.
@ikraela

 #esmaulhusna #inşirah #fotoğraf #kendiçekimlerim



Arındın mı korkma Keskin bir göze sahipsin artık, bin kanat ile çırpınır kalbin, en tatlı özlere kavuşturan, bir hazmetmeye gör cennetten akar onun pınarı... SubhanAllah, Elhamdullillah, Allahuekber.
@ikraela #Ramazan #Bahar #Gül #arı #fethiye


Naif ve latif işler, davranışlar, haller nasıl da mutlu eder bizleri! Bin kelebek uykusundan uyanır yüreğimizde, güneş doğmuş gibi sımsıcak sımsıcak oluveririz, cennet kapıları açılır, canımız bayram eder. Orada selam vardır. Huzurun çeşmesi yüzlerden akar, huzur kokar kelimeler... Yusuf'a kavuşmadan libasına kavuşmak gibi... Ya Hû illa Hû Bakî Hû @ikraela #Bandırma #Erdek #ocaklar

0 yorum:

Yorum Gönder