Pazartesi, Nisan 15, 2019 By: Oku Arz

Fetih Bitti mi ?




Fetih bitti mi? Biter mi fetih? Dünya sayfası bitene kadar açılan o fetih yolu biter mi? Biliyoruz ki bitmez! Hem bireysel hem de toplumsal. İslam adaleti ve hakkı yapmaktır da. Zalimler hakkın ve adaletin her yere yayılmasını istemez. En başta ihtirasları buna izin vermez. Çünkü onlar nefislerine tapıcıdır. Vahşi alem gibi sinsice plan kurup yemeyi severler. Her tür plan ve tuzak çeşiti vardır onlarda, yem atarlar renk renk...
Onlar hevalarına tapıcı oldukları için putları vardır, onu hevalarına aracı ederler. O putun etrafında onu alkışlayanları desteklerler en cani dahi olsa, çünkü kendi hevalarına hizmet ediyorlardır . Her biri o putun etrafında kendi hevası için oradadır. Biri şöhret ister, diğeri servet, diğeri itibar hepsi de şehvetine kapılmıştır. Aslen dostta değillerdir. Birinin isteğine biri engel olursa ona plan kurmaktanda vazgeçmez.
 İslam hak ve adaleti ile yaşanırsa dünyada hiç bir yetim, hiç bir çaresiz kalmaz. Fakat zalim puta tapıcılar için çaresizler ellerinde kullanabilecekleri yemdir, işlerine gelmez. Bu nedenle İslam'ı istemezler. Bu camideki terör saldırısı İslam alemine gözdağı vermek içindir. Korkutarak, sindirmeye çalışırlar. Güzel, salih işlerimizin önünü kesmek isterler.

Görmüyor muyuz ki nice önde gidenler nice yetimlerin ellerinden tutuyor, nice sussuzlara Hacer annemiz gibi zemzem buluyor, İbrahim (a.s) gibi batan, sönen, kaybolan şeyleri terk ederek Allah'a yöneliyor ve İbrahim (a.s) secdegahı diri, Muhammed (s.a.v) güzel ahlak nuru doğruluk isteyenlere açılıyor. O Nuru asla söndüremezler. İslam bakidir. İslam Allah'ın beğenip seçtiği dindir. Ve tüm peygamberler müslümandı. Allah'ım bizi Müslüman olarak yaşat Müslüman olarak öldür.
@ikraela
#newzealand #İslam #İslambaki



0 yorum:

Yorum Gönder