Pazar, Mart 03, 2019 By: Oku Arz

Yusuf Elbisesi

Bir çocuk bayram sevinçleri ile bulduğu yeni harika elbisesinin kirleneceğini, eskiyeceğini, yırtılacağını öngöremez, biz de ikna edemeyiz onu... O o anda asla bunları düşünemez, o yeni elbisesini bir kelebek gibi giyer, kimseler demezse"Kirletme üzerini, dikkatli ol, yırtma! " bilmez de... O onun ile oyuna dalar. Akşam eve dönünce kirlenmiş olarak bulur.  Azarı yer" Hani dikkat et demiştim sana, bak kirlenmiş elbisen, nasıl çıkar bu leke şimdi! " Mahçuptur, hiç bu kadar özenli elbisesi mi olmamıştı ki böyle azar işitmeye değer.
Ergen olur, giyer yine bayramlık elbisesini, yırtılır... Akşama yine bir azar " Neden üç kuruşluk yerlerde heba edersin kendini, ziyan ettin bak elbiseni, bir gün giydin, o da sana itibar olmadı, senin ziyanını artırdı. Dikkat et demedim mi, güzel olan çeker en başta serseri gönülleri."
Ya şimdi hiç giymemeli mi güzel, yeni elbise, göze değmemeli mi? Dünyalık güzellikler kirleniyor, yırtılıyor baki olan Yusuf güzelliği o da onun elbisesi, takva cinsinden, birileri onu kirletse de birileri yırtsa da o sağsalimdir. Çocuklar hep on sekiz yaş hayali kurar, özgürleşme hayali. Sonra bir bakmışlar devir dönmüş, yirmi beşliler, sonra mı işte " Ne çabuk geçiyor." denir. Güneş tam tepede, vayyy halbu ki sabah çok uzundu ne tez geçti. Telaşlanır, elbisesi sağlam kalsın diye uğraşır. Kirleri çıkarmaya, yırtıkları onarmaya çalışır, Elbise eskir, buruş buruş tutar sağ eli sol elini, hergün ışığı azalan gözlerinin önünde... Halbuki daha yeni yeni temiz tutmayı öğrenmişti. Zindanda kaldı, dünya ona sırt çevirdi. Karanlıkta hangi yama yapılır ki? Gençlikten ihtiyarlığa düşen elbisesi eskimiş, pörsümüş insan gibi ah eder. Yusuf'u için ağlar gibi... Nerede Yusuf'um Yusuf'un nerede? Kim onu tekrar izzeti ile geri verir. O mahşer günü büyük buluşma, Yusuf'u muz bekler bizi. Hatasını anlayan bu dünyada giyer o izzet elbisesini. Yok anlamayana orada derin pişmanlık!

 Bir hayal edelim, vitrinde Yusuf elbisesi, sana özel biçilmiş, fakat sana izin verilmiyor onu giymek, nasıl bir ah değil mi? "Keşke toprak olaydım. Ya da imkan verilse geri dönsem, iyi bir şeyler yapsam..." Şimdi burada o hazine ambarı, buzağı yemeden koru o elbiseyi!
@ikraela
 fotoğraf @atolye.sevil

0 yorum:

Yorum Gönder