Pazartesi, Mart 25, 2019 By: Oku Arz

Tavuk mu yumurtadan çıktı, yumurta mı tavuktan? 



Dün Vâcid esmasının semasında düşünürken kuşlar zihnime geldi. O muhteşem sesleri, kanatları, renkleri, bakışları, uçuşları, meziyetleri ile...
 Hayal kurdum, varlık var olalıberi hiç kuş diye birşey olmamış olsaydı ya da bizim olduğumuz yerden çok uzak, kayıp bir adada yaşıyorlar olsaydı. Birgün biz onlardan habersizken bir yerde bir yumurta bulunsaydı. Hali ile kuş olmadığına göre kuş yumurtasını da tanımayacaktık. Hatta,hiç bir şekilde yumurtlamayla üremeye şahit olmamış olsaydık, nasıl tepki verirdik ? Biz kuş yumurtasını görünce onun içinde bir varlık olduğunu düşünebilir miydik? Ve varlığın varlık edilmesi için belli bir günlerde belli ısıyla muhafaza edilmesi gerektiğini akledebilir miydik? Kadim sorudur ya"Tavuk mu yumurtadan çıktı, yumurta mı tavuktan? "Sırrı Vâcib-ul Vücut Allah'ın hazinesinde. O her türlü yaratmayı bilendir. Sonra ilk dişlerimiz aklıma geldi. Süt dişleri hiç yoktan herbiri ayrı görevde inşa edilmiş dişlerimiz! Bir bebeğin yüzüne yakışıp, sığacak kadar, minik lokmalar bölüp, öğütecek kadar harika dizayn. Ve büyüdükçe yenisi verilen, harika, harika, harika... Hiç yoktan var edilmek ile her diş "Ya Vâcid ya Mûid ya Bâis!" der. Şimdi burada tekrar veren, hiç yoktan veren yarattığı insanı tekrar yaratmaz mı? Alâ nur, nur üstüne nur.

Ey insan nasıl keremin içindesin, dünya kozanda ahret elbiseni kazanmaya bak! SubhanAllah, Elhamdullillah, Allahuekber. Elhamdullillahirabbilalemin.
 @ikraela
 #kuş #fotğraflar ı @birddetective ye ait harika bir kuş gözlemcisi. #bebekfotoğrafı alıntı. #esmaulhusna #Vâcid

0 yorum:

Yorum Gönder