Salı, Mart 12, 2019 By: Oku Arz

Doğruluktan Azim



Güneş varken de kaç gündür soğuk Fethiye. E yani azcık olsun değil mi? Dağları, memleketi beyaz libasını giymiş... Kimine kefen ölümün emaresi, kimine gelinlik kardelenler müjdesi kar...
Fakat ' başlamak' her iki halde de yeni bir başlamaktır ya olsun, olacak, dünya durdukça duracak bir hal, ahret yurdunda şahit olunur mu bilinmez de neyse asıl meselem, biz "hava soğuk" derken, soğuk dinlemeden görevini tamamlamaya çalışan şu çatı yapan ustalara günlerdir gözüm, aklım takıldı. "Meslekleri çatı yapmak, mimar, mühendis nasıl planladı ise onu uyguluyorlar.Fakat mimar, mühendisin bir günü bir çatının üzerinde geçmiyor. Bu çatı yapan ustaların bir ömrü geçiyor. Kuşlar gibi fakat kanatsız seyretmek alemi,ama soluk alıp şöyle tefekkür alma nefesi verebiliyorlar mıdır bilmem!"dedim, dedim de düşündüm, bir helal ekmek uğruna soğuk sıcak demeden azim etmek izzettir, şereftir. Bu dünyanın hiç bir kitabında şu çatı yapan usta diye bir kayıt geçmez, fakat gerçek kayıtlarda kayıt oluyor ve haşirde oku kitabını diyince ne belli ismini Helal=Halil ile mühürlü görür. Değil mi ama işini hakkı ile yapıyorsa, sahtekarlık görmüş ise onu düzeltmeye önlemeye çalışıyorsa neden olmasın, işte izzet o değil mi?
Rabbimiz tüm zor şartlarda helal için gayret eden kardeşlere sağlık, afiyet, iyilik versin, dünya ahret göz aydınlığı olsunlar Halil diye bulunsunlar inşaallah.

Halîm'dir Allah isyan edenleri hemen cezalandırmaz , sabreden O'dur. Azîm'dir Allah, azmi o verir...
 Evet insan zorluk anlarında isyan edebilir hale gelir fakat Halîm Allah hemen cezalandırmaz mühlet verir. Değil mi ama şahit değil miyiz zorluğa yılarız da ne zaman biter bu çile diye feryat ederiz, Bir çile yumağı örer gibi bir bakmışsın bitmiş o iş en güzel hali ile... O zorluk yerine mutluluk oturur baş köşeye... Dünya yurdu işte Halîm ismi olmasa nasıl azmetmeye soluk bulabiliriz ki? Dünyamız çile ise ahretimiz bayram olsun inşaallah. Cuma salatımız alemlere nur olsun.
@ikraela
#esmaulhusna #Halîm #Azîm #fethiye #fethiyesennegüzelsin #kış #kar #helal #halil #çatı #çatıustası

0 yorum:

Yorum Gönder