Cuma, Şubat 15, 2019 By: Oku Arz

Kainatın dilinden Melisa

Melisa kokusu gecenin içinde bir sırdır,Onun ile tanış olmayana... Yani yakin olarak tanış olmayana,gündüz ayan beyan belki biryerlerde görmüş ya ilgilenmiştir ya umursamadan sadece gözü takılarak bakıp geçmiştir ya da minik çiçeklerin zerafetine hayran kalıp ona emek çekeni aramıştır. Ya da güzelliğini dile getirmiştir. Fakat onu her hali ile bilmediğinden,yüzeysel bakıştan onun içindeki sırları bilemez.
En çok da hasat zamanı gecenin derin vaktinde dışarıda biryerlerdeysen ya da sürpriz bir şekilde kendi evinin balkonunda ferahlatan rüzgarın eşliğinde sıcak bir çay ile demleniyorken şöyle genzini yakan çiğerlerine dolan muhteşem râyihayı duyarsın. Merak edersin müsebbibini,ararsın fakat gece göstermez fakat nerede olduğuna dair yönünü işaret eder.
 Beton bir şehirde en fazla "ya yoğun parfüm sürünmüş biri geçti herhalde."dersin veya " biri temiz çamaşır asmış olmalı!"diye düşünürsün. Fakat koku sen yorulup içeri girip pencerelerini,kapını kapayıncaya dek sürer.Bu başka birşeydir bilirsin.
 Gecenin içinde zikir ehli gibi sır olmuş olanı gündüz olunca ararsın.Duyduğun bir şarkının,şiirin,kitabın sahibini arar gibi ararsın. Ne muhteşem alâ zenginlik Ğaniy mutlak Rahman Rabbimizden,öyle güzel yaratan,Batîn olduğu gibi Zahır de olan. Yakîn olma halleri açar Zahîr olanı da Batîn olanı da... Rabbimizi bilmek bize şifa,Onu tanımak Onu zikretmekten geçer. Onu zikretmek ruha huzur... Hüsnü zan etmek hayatımızın her halinde bize ilaçtır. Zahir ve Batın hayatın içinde sui zan ile hüküm verenlerden olmak ancak aldanıştır.
Melisa kokusunu komşumuzun bahçesinden neredeyse bir aydır duyuyoruz. Öyle muhteşem...güzel işlerin kendisine sahip olmasakta eserlerinden hiç yoktan nasipleniyoruz,ne alâ nimet değil mi? Ey bizim Rahman Rahîm Rabbimiz bizi güzelliklerine müsebbib et,Yusuf'ça... Yakup'ça hasret yüreğin acıdan kapanan gözelerini açan... Ya Halık ya Berr ya Musavvir ya Malik-ul Mülk ya Allah Hû illa Hû Bakî Hû.
 @ikraela


Peki ya melisa çiçeğini kendi oturduğum apartmanın zemin katındaki komşumun bahçesinde hem de demir parmaklıktan selam verircesine bulmak nasıl bir şey?
 Hazine bulmuş gibi hayret ve sevinç uyandıran bir duygu. "Olamaz ya,nasıl görmemişim!" diyecek kadar,kaybettiğini bulmuş gibi bir sevinç... Benim gözlerim hep soğukta sıcakta bazen kırgın bazen solgun bazen gülen yüzler ile iki gül fidanınaydı. Melisanın kokusu gece derinleştikçe evime yayılırken cennetin bu kadar ayağımın dibinde de olduğunu kestiremedim.
 Asılında değil mi çok güzellikler ayağımızın altına ekilmiştir de biz onu fark edemeyiz. O kendini aşikar edinceye dek. Nice güzelliklere hiçbir işe yaramaz gibi bakar geçeriz. Çoğu, sırrı aşikar olmamış güzelliğe değer biçmez fakat belki faydası dokunur diye alır yanına,o öyle güzelliktir ki unutulsa da Yakup çeker hasretini... Âh Yusuf sen ne güzelsin ki bütün güzelliklerden senin kokun değer ruhumuza,Âh onu Muhammed(s.a.v) ahlâkı işler,işte o Yusuf gömleğini! Hamd alemlerin Rabbine selam tüm peygamberlere... @ikraela
 #melisa
 #melisaçiçeği

0 yorum:

Yorum Gönder