Cuma, Ekim 12, 2018 By: Oku Arz

#Umut

Umut beslenen bi'şey
Sesizce
Hiç yokmuş gibi
Sen beslersin
o açılır
o filizlenir
o dallanır,budaklanır
Sürpriz olur sana,Bu sürpriz umut edilendir vakti saati belirsiz,bir tohumun gül yüzünü göstermesi gibi
Ha çıktı ha çıkacak sabrı ile...
Umudumuz Rabbimizdense O ne unutur,ne yanılır.O umut etmemizi isteyendir, öyle Azîz-un Kerim Hû... "Ey Oğullarım! Gidin, Yusuf'u ve kardeşini arayın. Allah'ın rahmetinden ümidinizi kesmeyin; doğrusu kafirlerden başkası Allah'ın rahmetinden ümidini kesmez."(Yusuf süresi 87.ayet meali) (Facebook eski paylaştığım resimlerden video hazırlamış.En çok fotoğrafta ki sahneyi sevdim. İnşirah suresi umudu öyle güzel anlatır ki;zorlukta Rabbine yönelen,asla pes etmeyen,boş kaldığında başka bir iş ile tekrar yorulana ve dahi kolaylığa eriştiğinde de gevşeyip pes etmeyen boş kaldığında yorulana umutsuzluk yok.Zikri yükselten Rahman'dır.)
Ey bizim Alâ Rabbimiz umudumuz,rağbetimiz Sana bizi Sensiz bırakma,zikrini kalbimize baki eyle,Seni zikretmek en güzel umudum,inşirahım.
Elhamdülillahi rabbil alemin.
Yusuf'u ve kardeşini aramak bana güzelliği ve özünü aramayı çağrıştırdı.Ne kadar da güzelliğin kıymetini anlamamış kuyulara atmış olsak ,Züleyha'nın ihtirasına köle etmiş olsak,zindanlarda unutmuş da olsak ona kavuşmayı vaat eder Allah,yeter ki pes etmeyelim,hatamızı itiraf edip,Yusuf'un gerçek değerini bilelim,bak o zaman güzellik nasıl saracak alemleri... )
(Çocuklarımızın umudunu keserek onlara zulüm etmeyelim.)
@ikraela
#Yusufsuresi
#inşirahsuresi
#umut
#yks
#ykssınavı
#sınav

0 yorum:

Yorum Gönder