Pazar, Ekim 28, 2018 By: Oku Arz

(Felak ve Nas süresinden esin ile

Fâlik'tır Allah gecenin bağrından sabahı çıkaran.
Hicri Zilkade ayının yedinci basamağında yeni bir nefes,İbrahim'ce yola nöbette,Hanif olarak samimi adanmışlık ile Halil olma seferinde yeni bir ümit Safa ve Merve arasında say ede ede...
Fâlik'tır Allah umudumuz Ona.Sığınırız Ona yarattıklarının şerrinden,karanlık çöktüğünde karanlığın şerrinden,kuvvetlenmiş,bağlanmış bağlara üfleyenlerin şerrinden,haset ettiğinde hasetcinin şerrinden.

Düğümlere üfleyen üfürükcüleri büyücü,muskacı ismi ile sadece adlandırılmış (büyücülük söz ile görüntü ile hatta bakış ile etkilemektir)zannedersek yanılırız.Anlamı üzere üfleyen üfürükcülerdir.Şer üfleyende vardır hayatta hayır üfleyende.Şer üfleyen bağları bozar,koparır,kırar.Hayır üfleyen bağları sağlamlaştırır çiçeklendirir,meyvelendirir.

Düğüm demek bağ kurmak demektir.Bağlar çeşit çeşit amaç ile olur,sevgi bağı,muhabbet bağı,iş bağı,bilim,ilim,aile,evlilik,kardeşlik,arkadaşlık bağı vs...
Felak suresinde dördüncü ayetten sonra "ve şerrinden haset edenin haset ettiği zaman."ayetinin gelmesinin tesadüf olmadığı açıktır.
Her kuvvetlenmiş bağa eli ile dili ile nefsi ile üfleyenler olabilir.Bu vesvese vermek dahi olsa olabilir.Öyle bir vesvese üfler ki can dostmuş gibi,içine düşen vesveseden "insanların Rabbine,insanların melikine,insanların ilahına"sığınmazsan cebelleşir durursun o üflenmiş sinek kadar canavar ile... O ses öyle yerleşir ki içinde ha görünen ha görünmeyen cinsinden kurduğun bağı açar.
Bedenimizde ki bir ufak bağın dahi kopması bizi sarsar onun gibi hayatımızda sağlam tutmamız gereken bağları kuvvetlendirmememiz bizi sarsar.Zihnimizde bilgiler dahi bağ kurarak anlama ulaşır.
Allah'ı esma-ül-hüsnası ile tanımak en kuvvetli bağ kurmaktır.Allah ile bağını koparmaya çalışanın çalışması boşadır.Çünkü sen öyle bir bağ ile bağlanırsın ki Ona,sarsılmaz.Esma-i hüsnayı Kur-an ve kainat ayetleri ile okumak; o bağın hiç bir üfürükçünün üfürmesinden zarar görmemesidir.
O halde Rabbimiz ile bağımızı sıkı tutalım en çokta Onun ismi ile zikir deminde...
Estağfirullah el Azîm
Elhamdülillahi rabbil alemin.

@ikraela (Felak ve Nas süresinden esin ile...)

0 yorum:

Yorum Gönder