Pazartesi, Temmuz 30, 2018 By: Oku Arz

Sessizdi yok gibiydi

Sessizdi
Yok gibiydi
Sanki görünmezdi de
Gözlerini görenler dahi o gözlerden sessizlik okudular
Elleri sesizce işlerdi
Adımları yoktu gibi
Sanki kanatlı bir peri gibi
Vardı ama yoktu.
İnsan çocukluğunun ilk evresinde bedenin olduğunu dahi kavrayamaz.
Yarım asra iki adım kala ömrümde artık damarlarını dahi duyacak hale gelince anladım.Çocukken bedenin yük değildir,ne zaman ağrılar başlar o ağırlaşır,o kendini gösterir.Bir gözümün olduğunun farkına gözüme vurulan bir plastik şişe ile anlamıştım mesela.
Bedenimizde sessizce çalışan sadık organlarımız ne zaman farkedilir?Tabiki sızlayınca,acıyınca,ağrıyınca...O an ağrıya değilde o organa küstüğümüz de olur!"Senden kurtulsam" falan da deriz çok ısrarcı olunca...
Peki uslu uslu hiç yokmuş gibi çalıştığında hiç hâlini hatırını sorar mıyız?Hatta bir bilgeye gidip,"Bizim ki çok derin,çok sesiz bir sorunu olabilir mi der miyiz?
İlgili olan der,ilgisiz,bosvermişci olan ise aldırmaz."Tamam işte sessiz sessiz işinde gücünde ne derdi var ki ekmek elden su gölden besleniyor"da diyebilir.
O sessiz böbrek gibidir mesela hergün süzer,hergün süzer fakat o kadar batıl çoktur ki artık hepsini atamaz dışarıya,bedene de dağıtmak istemez,çünkü o doğruluğa görevlidir.Eh işte sancılanmaya başlar... Öyle işte vardır sessizler hiç yokmuş gibi...
Selam olsun önde gidip hakkı yapanlara...
Rabbimize yarattığı zerreler sayısınca şükürler olsun.
Sessiz olmak güzel de onlarda ilgi ister.Özellikle sessiz çocuklarınız varsa sakın ihmal etmeyin,birde masumlara aşırı yük yükleyerek!
Selam çok güzel duadır da.Selam ile...


Tohumun kalbinde olan onun kaderidir,sana onu sulamak,bakmak ve gözetmek düşer...
Açar mavi kelebekler gibi s/özler dua dua boyanır hallere,haller solar renk kalır,ne belli kıymet bilene s/özlerin mürekkebi olur hat düşer,ebru düşer,mânâ düşer...Sessizce, Lâtif olan Rahman isminden bin şule ayna düşer...
Lâtif Allah ne güzel yaratan...
"Bu sessizlik hayra alâmet."
Sessiz hayırlarımızın farkına varsak sessiz şükürlerimiz hiç susmazdı.
Rabbimiz farkına vardığımız ve varmadığımız bize verdiğin tüm sessiz hayırlar için de teşekkür ederiz.Bizi baki şükredenlerinin saffına al.
Âmin ya Muîn.

@ikraela

0 yorum:

Yorum Gönder