Cuma, Temmuz 20, 2018 By: Oku Arz





Dün bu dev yapraklı ağaca benzeyen bitkiyi görünce hayret ettim.Kabak bitkisine de bamya bitkisine de  benziyordu.Fakat ikisi de olmadığı belli gibi!(Bilen varsa söylerse memnun oluruz.)
Yunus(a.s)ın balığın karnından kurtulması ile ilgili ayet aklıma geldi. "Ve üzerine, sık geniş yapraklı(kabağa benzer) türden bir ağaç bitirdik."(Saffat suresi 146.ayet meali)

Ey Rabbimiz bizi de balık yutuyor,yorgunuz,kaçmak istiyoruz hatta kendimizden de,fakat biliyoruz ki Seni çokça zikretmek kurtarıyor bizi. "Ve zennûni iz zehebe mugâdıben fe zanne en len nakdire aleyhi fe nâdâ fiz zulumâti en lâ ilâhe illâ ente subhâneke innî kuntu minez zâlimîn"
Zünnun'u (Yunus'u) da. Hani öfkelenerek gitmişti de Bizim kendisini asla sıkıştırmayacağımızı sanmıştı; derken karanlıklar içinde: «Senden başka ilah yoktur, seni tenzih ederim, ben gerçekten zalimlerden oldum diye.» seslendi."
"Biz de duasını kabul ettik ve kendisini kederden kurtardık. İşte biz mü’minleri böyle kurtarırız."(Enbiya süresi 87.88.ayet meali)
"Eğer çok tesbih edenlerden olmasaydı, yeniden dirilecekleri güne kadar onun karnında kalırdı."(Saffat suresi 143.144.ayet meali)
Estağfirullah el Azîm bizi sırat-ı müstakiminde o salihler kervanına kat.Unutur ve yanılırsak affet.

Belli ki öfke kör eden bişey,sorumluluklardan uzaklaştıran nefsin karnına düşmek gibi bir şey.Öfke sahibi en başta kendini hasta ediyor.Yorgun bitkin kimsesiz gibi,fakat Allah'ı çokça zikreden o hastalıktan kurtulmanın şifasına erdiriliyor.

Kur 'an, nefsimiz  yutmuşken bizi o üç karanlığın körlüğünden,sağırlığından kurtaran inşirahtır.

@ikraela

#paulownia 

0 yorum:

Yorum Gönder