Perşembe, Haziran 28, 2018 By: Oku Arz

Sureler arasında müthiş bir bağ var




Sureler arasında müthiş bir bağ var.Tıpkı bir insanın bütünlüğünü koruyan biyolojik sistemi gibi.Her bir kıssa bir kemik gibi,kıssaları birbirine bağlayan,birbirinden kopmasını engelleyen sağlam bir anlatım içinde.Her bir kemik nasıl ki farklı bir göreve memur ise tüm kemikler salih işler için Hay Rahman Rahîm esması ile tecelli dedir.
Alâ aşikâr bir rahmetin içindeyiz elhamdülillah.
Zûmer suresini Mümin süresine bağlayan ayet ne muhteşem müjdeye de haberci değil mi?
Müminler için dua eden,Allah'a koşulsuz ittat eden meleklerden"...tevbe edip yoluna uyanları bağışla...","...onları fenalıklardan koru!Sen,her kimi fenalıklardan korursan,o gün onu gerçekten rahmetin ile yarlığamışındır..."O müjdeyi duyarız.
Bir rahmet haberi vardır,koruma haberi,kendi ahından yorulmuş doğruluk isteyen cana tevbe ile açılan rahmet tecellisi...
Muhteşeeem....
Ğafur-ul Rahîm Rabbimiz bizi affet ve bizi hertür fenalıklardan koru.Rahmetin ile tecelli et,O nimetlendirdiğin kullarının yoluna,azaba ve sapkınlığa gidenlerin yoluna değil!
Amin ya Muîn.
İkraEla
#Kurantefekkürlerim
@ikraela
#Zümersuresi
#müminsuresi
(Bir sureyi daha boyutlu kavrayabilmek için bir önceki sureyi okuyarak başlayın derim.Zumer (guruplar,zümreler)"dini yalnız Ona halis kılarak Allah'a ibadet ve kulluk et"özü ile gelişir semasını bulur.Allah'a yakın olmak için zumreler içine girip dostlar edinenlerin gerçek niyetlerini de ortaya çıkarır.Bu akış ile okunursa mümin olmanın ve mümin kalmanın sırları mümin suresinin içinde açılır.)

0 yorum:

Yorum Gönder