Cumartesi, Haziran 09, 2018 By: Oku Arz

Şükredebilmek a'lâ zenginliğimizdir

♣♣♣ "De ki, odur ancak sizi inşa eyleyen ve size dinleyecek kulak, görecek gözler, duyacak gönüller veren, fakat sizler pek az şükr ediyorsunuz."(Mülk suresi 23.ayet)



'Görmek,duymak" verilen insan,gönlü ile gönüllüce şükür edebilmek ile de nimetlendirilmiştir.
Şükredebilmek a'lâ zenginliğimizdir,bitmeyen sermayemizdir.Şükrettikçe kalbimiz neşe-i baharı bulur.Şükür ruhun sonsuz muştusudur.
Şükür razı olmaktır. Şükür sevgidir.
Peki birilerinde olmayıp,bizde olan şeylere sevinmek şükür müdür?
Başkasında ayak yok bizde var, tabi ki bu da şükür vesilesidir.Fakat illa o olmayanı görmeyi beklemeye gerek yoktur,çünkü her zerremiz ile tamam oluyorken her zerremiz ile Rabbimize şükür borçluyuz.
Mesala nefes; her azamız tamam olsa,nefesimiz olmasa vücut sahibi olmamızın bir anlamı olmaz.Nefes her saniye verilir bize,illa makinaya bağlanmış birini görmeye gerek yoktur şükredebilmek için. Bir an nefes alamamak nasıl da paniklendirir bizi. Daha önce hepbizle olan şeye sahip olamayız,çünkü onun sahibi de biz değiliz,en fazla daha kaliteli nefes alabilmek için yine doğal,berrak olan yerlere gidebiliriz. Kirlenmiş hava yavaş yavaş boğar bizi.Ortamın maneviyatı kirlenmiş ise o da insanı boğar sinsice,üstelik çaktırmadan...
O ortamdan ayrılmak ve temiz ortam aramak nasıl nefeslendirirse bizi,şükür üstüne şükür vesilesidir de.Her anı şükür olur.Her şükür bir nefes olur.
Teşekkür ederiz Rabbimiz bizi daim şükür edenlerin sofrasına kat,şükür ile kanatlandır kalbimizi.
Sensin bize görmeler,duymalar veren,görünen güzellikleri idrak edip,taktir edebilmeyi veren. Seni taktir ettikçe ruhumuz şad olur.Şükrü bize a'lâ nimet eden Sensin baki şükrüne al bizi.Ya Şekûr ya Şâkir ya Allah Hû illa Hû Baki Hû.
@ikraela (Fotoğraf #Gül / den bacımın gül kalbi ile çekiminden. #İzmir )
İkraEla
#instagramyazılarım
#şüküretmek

0 yorum:

Yorum Gönder