Salı, Haziran 12, 2018 By: Oku Arz

Rahman suresinin bağrına yaslanıp,şöyle iç sesini dinleyince arz ve semada biz için yaratılmışların hakikatinin özünde ruhumuz durulur.



Rahman suresinin bağrına yaslanıp,şöyle iç sesini dinleyince arz ve semada biz için yaratılmışların hakikatinin özünde ruhumuz durulur.
Rahman esma-ül-hüsnasını zerre zerre hissederiz.
Ne a'lâ'dır ki çok hayretteyim,bizler evimizin içinde ki bir kedimizin  tüy dökümünde bitmeyen mücadele içine gireriz.Ve ne kadar istesek de istediğimiz sonuç olmaz.
Şu kainatta ki işler ne muazzam yürüyor.Her bir kanat çırpan kuşun tüycükleri ve yedikçe ürettikleri atıkları hiç bir şekilde etrafa rahatsızlık  verilmeden temizleniyor...
Nerede keskin pis koku ve görüntü var ise orada beşerin ölçüsüzlüğünden kaynaklanan oluşum oluyor.
Rahman suresinin ilk on üç ayeti muhteşem bir şekilde nazarımızı Güneşe ,Aya,çimene,ağaca,semaya yöneltirken orada ki hesaba,secdeye  ve mizana dikkatimizi vermemizi ister.
Yani bakın bakın hiç birşey anlamsız,hesapsız,secdesiz,mizansız değil,siz de mizanınıza dikkat etmezseniz dengeniz şaşar,düzeniniz bozulur der kalbimize...
Kavimlerin helak nedenlerinden biridir,ölçüde,tartıda hile yapanlar olmak.Hadid(Demir)suresi mizanın korunmasını,kuvvetin ölçü ile olduğunu bize haber verir.
(Hadîd(Demir)ile ilgili biraz uzunca tefekkürüm blogumda "Hadid(demir)bize ne söyler?"başlığı ile vardır.) Rabbimizin bu fani,imtihan edildiğimiz dünyada muhteşem  bir şekilde nimetleri öyle aşikar ki;asla yalan diyemeyiz.
Onun halifesi olabilmemiz Onun mizanını bozmayarak gerçekleşir.
Estağfurullah el Azîm
Elhamdülillahi rabbil alemin
İkra Ela
#instagramyazılarım
#Kurantefekkürlerim
@ikraela
(İkinci fotoğraf ##Muğla #Fethiye #Boncuklu )

0 yorum:

Yorum Gönder