Cuma, Haziran 08, 2018 By: Oku Arz

Rabbimizdir uyandıran,dilerse alemi hakikate uyandırır,baharda esen rüzgarlar gibi,gözeleri açarda herbir can hakikat özünü söyler.

Üç saçaklı mı desek bu güzellere?
Onlar da mı esen rüzgarın gürültüsünden uyanmış,kablarına sığamamış azcık pencereden bakayım derken,başlarını mı uzatmışlar?
Bak uyandırılıyoruz,arzda ki her uyandırılan gibi!
Uyandırılmak ne nimet değil mi?
Uykumuzun en tatlı yerinde masum bebek ağlaması hiç kızdırmaz bizi,şefkat ile uyanır yüreğimiz.Uykumuzun en tatlı yerinde uyanmak istemediğimiz demde bizi uyandırma çabaları ise hiç hoşumuza gitmez.Şiddetli rüzgarın balkonda ki saksıları devirmesi gibi aksileşebiliriz.
Uykumuzun en tatlı yerinde yüreğimiz illa zikir deminde ise bir bebeğin sesini işitmiş gibi sakin nûn halinde uyandırır bizi...
Uyandıran Rahman Rahim Allah.
Zalimler yüzyıllık,bin yıllık planlar yapıyormuş.Zaaflarımızı tesbit edip ona göre bizi kendi çarklarına uyduracak tuzaklar kuruyorlarmış.Kursunlar,bilmiyorlar ki onlar üç günlük dünyanın hesabı peşindeler,biz ahrette vereceğiimiz hesabın peşindeyiz.
Hah bu da bizim ince hesabımız,ona da bir plan kurarlar.Bizi düşünemez edip nenniler ile uyuşturacak oyunlar icaat ederler.Bizim zaaflarımızdandır bu icaatlar.Allah ile korkuturlar hurafe merkezleri açarlar...
Neyse Rabbimiz aklımız ile sorumlu tutuyor bizi,aklını başkasına bağlamayan hürdür.Zıvanası yerinde,tefekkürü deminde,zembereğini de öyle birilerin isteğine göre kurmuyor.Zembereğini Allah rızasına ayarlıyor.Rabbimizdir sırat-ı müstakimi yaratan,hidayet yolunu açan,hidayet eden.

Rabbimizdir uyandıran,dilerse alemi hakikate uyandırır,baharda esen rüzgarlar gibi,gözeleri açarda herbir can hakikat özünü söyler.
Tuzak kurucular güçleri yetiyorsa uyumasınlar ya da ölmesinler!
Allah Azîz Allah Azim Allah Hû.
@ikraela
#nedenselamdankoptukbiz
#zemberek
#zıvana
#oku
#ikra ( Fotoğraf #Gül /den bacımın gül kalbi ile çekiminden. #İzmir )

0 yorum:

Yorum Gönder