Cuma, Haziran 15, 2018 By: Oku Arz

Güzel kelimeler güzel anların eseri,güzel eserler güzel anlamların eseri...

Kelimeler anlamını kazanmasaydı,sadece fihriste gibi olsaydı. Yani anlamı açılmamış bir tohum gibi bekleşseydi,boşlukta,şuursuz gibi...
Hafızayı kayıp etmek ile kelime dağarcığı  kaybolmuyor,kaybolanlar anılar.Anılar kayıp olduğu için en yakın zannettiklerimizin dahi suretleri siliniyor.
An/laşılıyor ki an/lam anılar ile anlam buluyor.Herbir kelime bir an bekliyor,an/lamı anlaşılsın diye...Herbir an bir kelime bekliyor,anlamı bilinsin diye.
Güzel kelimeler güzel anların eseri,güzel eserler güzel anlamların eseri...
Hz.Adem(a.s)'den beri,Rabbimizin "Ben sizin bilmediğinizi bilirim."dediği; melekler insanı kan dökücü,bozguncu görürken!
Allah"Ruhumdan üfledim."diyor,Alâ Subhan Kerim Hû.Esma öğrencisi ediyor Adem'i(a.s).Eşyayı ismi ile okutturuyor.Anlam inşaa oluyor.Adem'in zikri ile,eşya dahi anlamını buluyor Esma-i hüsnanı dili ile...
Ne alâ yaratış,hiç bir kusur noksan yok!
Bunları tek zahir olarak değil Rabbimiz Batîn olarak da bize okutturuyor.A'lâ illa Alâ yok başka ilah bir tek O.Herşey Onu gösteriyor.
Estağfurullah el Azîm
Ğafur-ul Rahîm
Borçluyuz Rabbimiz her anımız, her anlamımız,her anlamamız için; Sen anlamayı inşaa etmeseydin bize biz anlamak nedir bilir miydik ki?Açlıklarımızın peşinde yuvarlanır giderdik,tanımazdık hiçbir şeyi,nefsimiz yutardı bizi!
Teşekkür ederiz Rabbimiz,anlayabilmeye layık et bizi.Âmin ya Muîn.
@ikraela
#fotoğraf
#Bursa
#cumalıkızık

0 yorum:

Yorum Gönder