Cuma, Haziran 01, 2018 By: Oku Arz

Şems'in Mevlana'ya,Hıdır'ın İlyas'a,bülbülün güle,yükünü dokuz ay taşıyan annenin ya üç nefeste ya bir nefeste yavrusuna kavuşması gibi bi'hal.







Nisan ayına başladık Elhamdullillah.

Hani yıllarca hasret kaldığımız bir canımız ile el ele göz göze kavuşmak gibi bi'haldir,bahar ayları.Kadir gecesi gibi de olurlar.Sımsıcak Şems'in Mevlana'ya,Hıdır'ın İlyas'a,bülbülün güle,yükünü dokuz ay taşıyan annenin ya üç nefeste ya bir nefeste yavrusuna kavuşması gibi bi'hal.

Ana çeşmelerinde çağlayan sütler gibi yerin yüzü de coşar bu mevsimde...

Sıcak olur ya insan sevdiğine kavuşunca,ne varsa dökerler,geceleri de gündüz olur,nakış nakış anı diye beklettiklerini sandıklarından açarlar.

"Biz şunu yapmıştık,biz ne sıkıntılardan geçtik.Ne mutlu olmuştuk..."vs...

Arzın yüzündekiler de ağır bir sohbetteler belli ki!

Merhametin en çağıldadığı mevsimdeyiz.Tırnaklı hayvanlar dahi bebişlerine kavuştu çoğu,muhabbetle,merhametle emziriyorlar onları...

Yeryüzü Yusuf kokuyor,muhabbet kokuyor bu mevsim.Muhammed (s.a.v ) kokuyor,"Muhabbet,merhamet!"diyor yeryüzü herbir canın içnde...

Allah ya zul-Celal-i vel ikram,islam aleminin çektiği sıkıntıları Muhammed (s.a.v ) e kavuşmak gibi müjdele.Aleme rahmet olacak nur doğsun.Her yetimi,öksüzü saracak iman dolu kuşatıcı duygu doğsun ey bizim Mübeddil Rabbimiz.

Hû A'lâ Hû,Azîz Hû,Rahman Hû,Rahim Hû.Bakî Hû,illa Hû...

(Bu tefekkürüm oluşurken gönlüme geldi,Rabbine gönülden bağlı olup muhabbet deminden kopmayan,merhamet ekseninden sapmayan sadıkların mahşerde ki kavuşmaları a'lâ a'lâ a'lâ sevinç olacak.Belli...onlardan olmak Rabbimizden ümidimiz inşaallah.)

(Dostlar bizler sosyal medyayı kötüye kullanmıyoruz.Rabbimizin nimeti ile güzel olanı duyurma çabasındayız.Bu bahar ayımızda merhamet,muhabbet ile ilgili olan arzda ve semada ne varsa kulak,göz,gönül ile dikkat kesilelim,Rabbimiz açacaktır.Onu paylaşalım.)

İkra Ela

@ikraela

#instagramyazılarım

#kainatındilinden



0 yorum:

Yorum Gönder