Çarşamba, Mayıs 23, 2018 By: Oku Arz

Hiç eskimeyen sözler




Fotoğrafda ki sahne geçenlerden,ama ne geçen,horoz Rabbinin verdiği ihtişam ile o muhteşem sesi ile haremini topladı. "Hadi bakayım, yeter gezindiniz,bu kadar yeter hadi eve!"dercesine... Çok güzellerdi. Horoz fıtratını açtı, tavukta. Fakat insan ne tavuk ne de horoz.İnsan Esma-i hüsna öğrencisi idrak edebilen,iyi ve kötü huyaları seçebilen kabiliyette ne a'lâ... Rabbimiz yaratılanları bize biz kendi iyi ve kötü hallerimizi görüp seçelim diye hece hece ayet etmiş.Kim canlı canlı kitap yazar?

Hiç eskimeyen,sürekli yenilenen,yenilenirken kendini bozmayan hem muhkem hem muteşabih ayetler.Bu Rabbe hayran olunmaz mı ki?Zaten başka Rab de yok ki!O Rab ki Rahman Rahîm Veli,Vedûd,Habir,Halim,Semi,Basir...o esma-i hüsnanın sahibi... Bir bilen bilmeyerek hata edene bildiğini anlatmalı, fakat güzel uslup ile,aşağılamadan,sevgi ile ulu ortada da değil!

Güzel sözler istesek de istemesek de yükselir.Tıpkı zeytin çekirdeğinden yükselen zeytin ağacı gibi,onun salih ameli zeytini,acı görülse de tatlı umutlar veren.Çekirdeği Fatır ismi ile açan O,Fettah ismi ile yolu açık tutan O,salih ameli lütfu ikram eden o...Sana düşen güzeli seçmek ve gayret etmek,tabi ki yolda sınavlar olacak,fırtınalar gelip dallarınıda kıracak,sana düşen aşk ile çalışmak ya Hû...Zeytin şahit,incirde...işte kader de o...

Subhan'sın Rabbimiz. Îlla Hû...

@ikraela

(2.3. Fotoğrafda ki ayetler Fatır suresinden)

#instagramyazılarım

#kainatındilinden

0 yorum:

Yorum Gönder