Pazartesi, Mayıs 21, 2018 By: Oku Arz

Acısı olmayan var mı?




Değil mi hepimizin evinde/yüreğinde böyle bir tutam acı biber vardır?

Bir o kadar da acı yemeği severiz...fakat bazı acılar var ki yutamazsın, bazılarını bile bile yersin bilemezsin ki seni yakıp kavuracak,bazılarını bilmeden yutarsın yanıp kavrulmaktan kurtulamazsın,bazıları öyle acıdır ki feryat ettirir,yağmurlar gibi sularda sellerde kalırsın, bazı acılar bazılarına vız gelir,biz o acı ile feryat ederken o neee acılar yemiştir.Sonra acı yiye yiye onu dillendirirsin dilden dile,sunum da yapılır o,sonra acının alevi geçtimi onu kurutur,havanda döver,onu kelimelerine katarsın ki sözlerin tatlansın...işte öyle bi'şey 'acı',biber gibi bi'şey...atalarımız ne güzel koymuş havana 'havan'ismini...işte havana/havaya göre çeşit çeşit acılar döver insan.Olacak işte tuz,bal,acı olmalı.

İnsan bıkarda neyi çok yer olsa bıkar da fakat bağımlı olanda var.Bir o kadar da kendi acısını durmadan dillendirmekten haz alanlar,karşı da ki acı istiyor mu istemiyor mu demeden bolca biberi kalplere eken var.

Bilmez bir de o acının alasını yemiş,yüreği alev alev yanmakta,"Ya bir sus,istemiyorum acı!"dercesine alev gibi yanmakta!

Acılar ortaksa o değme o yakınlığa, bir hısım olursun ki acın ile pişersin,ben yedim çok yandım siz yanmayın der, derneklerde kurarsın...

Dillendiren acılar çok işte... Rabbimiz ölümüne susturan,şuur kaybettiren,aklı alan acılardan muhafaza etsin.Fakat oluyor işte ölmekte var...ölmekten beter işler de var.

Korku ve ümit kanatlarımız Rabbimize bağlıysa,o zaman keder yok.

     


Acılarımızı paylaşalım fakat tozunda,yerinde...acısı olana da ne çareyse elimizden geldiğince koşalım.Hatta ulaşamayacağımız bir yerde de olsa,belki bir bardak su ve ya bir yara bantı verecek dahi kudretimiz yokturdur ya da ona ulaşabilme nasibimiz yokturdur,bir onun duymadığı yerde,o senin dua ettiğini dahi bilmesin sonsuza dek fakat sen dua et ona,yada güzel bir söz söyle ortaya o sahibini bulur.Rabbin buldurur.
Sen onun acısının geçtiğini duyarsın sesizce,secdelerde Rabbine şükre dalarsın...sabır işidir bu,"Ben senin için dua ediyorum."dahi dememek...acı da verir,fakat bir o kadar da tatlı...en güzel acı desek olur mu?dedim.Yok yok en güzel acı hasret ile özlemek...kanaya kanaya özlersin...
Bu acı bitmiyor...
Acıları Rahman ve Rahim Allah'a sığınarak sakinleşenlere selam olsun!
O ne güzel Rahman Rahîm ki acıyı müminlere baki etmeyecek...
Belki sadece yediklerimizde,Allah bilir...
İkra Ela
@ikraela
16 ocak 2017

#kainatındilinden

#instagramyazılarım

#acı #acıpaylaşmak

0 yorum:

Yorum Gönder