Pazar, Temmuz 23, 2017 By: Oku Arz

Deprem



Ege bölgemizde ki depremde korku yaşayan bütün canlara geçmiş olsun.
Muğla Fethiye cennetten numuneleri an an hissettiğimiz yurt,üç senemiz geçti.Ömrümün ortasında gül gibi açan,maviye yeşile doyduğumuz yer. Fakat işte burası dünya!
"Cennet gibi halin içinde olsan da unutma,imtahanın içindesin uyarısı! "
Hım deprem yıkmaz! İnsanın sünetullaha(Allah'ın yaratılış kanunları)uymaması yıkar.Dere kenarına yapılan ev,bir gün taşacak bir sele kucak açmıştır.
Hım!Yaptığına da güvenme,evveli, ahiri ve herşeyi bilen biz değiliz.Kur'an bize depremden korunmak için kayaları oyarak ev yapan kavimlerin helakını anlatır.
Bu da bize der ki :"Ne kadar sağlam evler yapsan da,bozguncu,zalim olursan,ölçüde tartıda hile yaparsan,Allah'tan başka ilahlar uydurur,bir tek Allah'a kul olmaz isen manevi,sosyal,ruhsal depremlerin olacaktır. Bu depremler de ansızın olur gibi olur,fakat sessiz artçıları vardır, bunu sen hissedemezsin fakat konun ehli olan,feraset,basiret sahipleri fark eder."Kulak ver onlara,bir şey olmaz"deme!Olur ölümden beter hallerin içinde bulursun kendini sevdiklerini.Bir tek kendini sevdiğini korumaya çalışmak yetmez.Çünkü etrafta olan sürtüşmeler mutlaka büyük depremlere gebedir.Bu nedenle kötülerden korkmadan hakkı söyleyip,yapmaya,kötülükleri iyilikler ile savmaya mecburuz.Bunu huzur ile yapmanın tek nedeni ise Allah'a ihlas ile bağlanmak!
Rabbimiz maddi manevi yıkan depremlerden muhafaza etsin bizleri!
Hû Bakî Hû
@ikraela

Blogumda "Yerkabuğu bize ne söyler?"başlıklı yazım var,ilgilisine profilimde ki linkte. :))

#Egedepremi #izmir #muğla#muğladepremi

0 yorum:

Yorum Gönder