Pazar, Temmuz 23, 2017 By: Oku Arz

Bize kurulan tuzaklar

#Nâziât sûresi 39. 38.39.40.41.ayet meali
"Artık her kim azgınlık etmiş,
dünya hayatını tercih etmiş ise,
Muhakkak cehennemdir onun varacağı,
Her kim de Rabbinin makamından korkmuş ve nefsini hevâdan men etmişse,
Muhakkak cennettir onun varacağı. "

Allah var diyip Allah yokmuş gibi yaşayanların uydurdukları sistemden dolayı uzun bir zaman Kur'an'ın anlamından koparıldığımız gibi birde ana dilimizden de kopartılarak hafızamız tutuldu,bu durum güneş tutulması gibidir.Zulmetin (karanlığın )içinde kaldı bu millet,ne kadar eğitim boca edilse de üzerine bu karanlık mağaranın içine ekilen tohum gibi hiç hayat bulamadı,kendi içimizde kıvrılıp ne filizlenebildik ne boy atıp gün yüzü görebildik!O mağaranın içinde bizi ışığa kavuşturacak kapılar aradık.Allah'ın bize daim açık tuttuğu kapıyı göremedik,Biraz Ona yönelsek o rüzgarı hissedecek ve Ona yönelecektik.
Bu mağaraya itilmenin etkisi ile ne yazık ki nesilden nesile bozulmalar kaçınılmaz oldu! "Boş ver gitsin!""Yapacaksın da ne olacak,keyfine bak,bi daha mı geleceksin dünyaya, devlet yapsın bana ne,vergimi veriyorum,herkes atıyor vs"duygular kelimeler kavmimize hakim oldu.Bu bozuk duygu ve kelimeleri iyi erdemli hakikatli sözler ve haller ile değiştirmemiz gerek.Gençleri nefsine uyan hevasına tapan olmaktan koruyabilmemiz gerek.
Allah'ı bilmeyen bir nesle sonuna kadar heva kapısını açmak en başta o zavallı gence zulümdür. Onun nefsinin bir ejderhaya dönmesine nedendir! Sonuçta imtihan dünyası iyilik kötülükten ayrılacak.Biz kötülükleri iyilik ile düzeltebilecek erdemlerde var gücümüz ile gayret edelim inşaallah . Rabbimizdir hakkı ile hak yolunda olmak isteyen mağara sakinlerini yeni bir çağa uyandıran.
Hevaya uymak demek tuzak kurucuların tuzağına bir bir takılmak demektir.
Eşim boş vakitlerinde balık tutuyor.Her balığın ayrı bir tuzağı var,aklınız hayaliniz durur!Ve balık yeme takıldı mı usulcacık çekilir olta!Nâziat suresinin mealini bu bakış açısı ile okuyun, bakın kalbiniz neler duyacak!
Gençleri Allah'ı hakkı ile bilmeden hevaya yöneltmek tuzak kuruculara yem etmektir.
Bizim üzerimize düşen hakikatleri örtmemek,duyurmak ve yapmaktır.
ikra ela

instagram@ikraela

0 yorum:

Yorum Gönder