Pazartesi, Mart 20, 2017 By: Oku Arz

Esma ile Yaşamak Dergi


Biz hiç tanımadıklarımızı sever miyiz?
Hep vardır birileri...bizde o var olanlar için birileriyiz.Hatta biz olmasaydık bu yeryüzünde hiç anılan bir şey de değildik.Birbirimizi tanıdıkça birbirimize bağlanırız.
Bizi yaratan bize şekil veren,görmeler,duymalar veren Rabbimize ne kadar şükretsek ve üzerimizde ki nimetini anlatsak yine de bitmez yetmez.
Bebekliğimizden itibaren tanımaya odaklıyız.Ailemiz bize "Allah"dedittirir.
Biz şaşkın"Allah nerede?"deriz.
Sonra hep Onu ararız...
Onu tanıdıkça daha çok severiz...
O bilinmek için yarattıklarına ihtiyacı olmaktan münezzehtir.Biz yaratılmış olarak Onu bilmek için yarattıklarında Onun esmalarını okumaya,bilmeye,tanımya muhtacız.
İşte @esmadergi Kur'an'dan beslenen yüreklerin bağrından filizlenerek esma çiçekleri açıyor.Kimi zaman bir esma göğü buluyor,damla damla yağıp yarılmış yüreğin susuzluğuna zemzem gibi akıyor.Kimi zaman Celâl'den Cemâl'e yükseliyor...
Esma ile yaşamayı fark ettiriyor,esma ile yaşadığımızı fark ettiriyor.
Emeği ile yüreği ile can olanlara teşekkürler.Teşekkürler
@senai.demirci @esmadergi
Esma ile Yaşamak dergisine henüz abone olmayan fakat bir o kadarda merak edenler için Esma ile Yaşamak aylık esma-i hüsna dergisi halk kütüphanelerinde bulunuyor.
Ben Fethiye halk kütüphanesinde okuyordum.Kültür bakanlığı tarafindan bulunduruluyormuş.Sizin kütüphanenizde yok ise talep edin!Benden söylemesi güzel canlar.
Sabûr esmasından tutunup Azîm esması ile yazdıklarımı okuduğunuz için teşekkürler.
Allah'ın selamı üzerinize baki olsun.



Kitapların tekrar tekrar basım imkanı var,fakat dergilerin herbir sayısı bir defa basılır.Her biri bir ince kar tanesi gibidir,bu bir de esma-i Hüsna ile yazılıyorsa ve okunuyorsa gönül dağı şenlenir,gönül pınarı coşar,bin bir tohum aşka gelir,açar gül yüzünü...
@esmadergi ocak sayısında
@semine.demirci kaleminden kârlı bir yolculuk resimde ki kare....


@esmadergi de @eozerdem kaleminden "Yâkub,aşkın rengine boyandı sonra, Yusuf'a baba oldu. Babalık makamına varınca aşkın kaderine firak memleketleri dizildi.Aşk ayrılıkla sınandı da Aşk oldu. Yarası olmayan âşık olamazdı, olamadı da.Aşk yara ala ala yaralının alın çizgilerinde saf durdu,yarası ağır olanın davası da ağır oldu imtihanı da..."

Ocak sayısı @esmadergi de tüm yazılar ayrı esma ile filizleniyor ve çiçekleniyor.Hepsi ayrı renkte ve kokuda...Merak edenlere halk kütüphanelerinde var.Ben abone olmadan önce Fethiye halk kütüphanesinde birkaç defa okumuştum.
Esma okumak yürekte açan çiçek,rengi halimize,tadı dilimize,kokusu çevremize yayılıyor...

                                       

 "Fettah esmasının burcunda,karşılıksız ve bol,sınırsız ve sebepsiz veren Vehhab esmasının anlamının dalgalandığını görürüz.O kadar güzel verir ki her açılış başka açılışları başlatır ve hepsi sessiz ve incitmesizdir"@Berrakbirgili ye @esmadergi sinde ki bu fevkalade yazısı için teşekkür ederiz.
 Esma-i Hüsna ile bakan yüreği daim açık olsun.

Kitap alırken yazara borcumuzu ödemiş olmuyoruz değil mi?
Kitabın masraflarını yapanlara,basımda emeği geçenlere bir cüzi bedel ödüyoruz.
Yazar gönül ırmağından çağlar,gecesi gündüzüne karışır,hatta o buralı da olmaz artık, zamanın içinde akar,zaman onun içinde akar.
Her bir damla hece olur düşer kelama,kağıda,zerrelere...
Bu gönül ırmağı gül peygamberimiz için yazılmış ise o daha bir coşkun akar,özden,berrak,latif söyler.Ona misafir olan,Onu Onun bağrından duyar...
"Biz Sende Misafiriz"kitabı için Rabbimiz sonsuz razı olsun @senai.demirci 'den.
Peygamberimiz Hz.Muhammed'i(s.a.v) gönülden duymak isteyenlere,yürekte filizlenecek bir tohum mahiyetinde harikulade bir eser.Onun bedeli Onu duymak ile ödenebilir gibi!


@esmadergi de Ahmet Turgut'un "23 Nisan gecesi milyarî aşkın Müslüman, Miraç Kandilini edâ ederken Miracın beldesi ezansız kalacak dokuz asır sonra..." "Kudüs'ün Selâm'ı var"başlıklı yazısından bir can alıcı nokta!
***
Miraç kandilinde,miracın anlamı ciddiye alınan haşyetle kılınan namazda hissedilebilir.
Ey bizim Rahman Rahîm Rabbimiz bizi ciddi haşyet dolu namazlar ile dirilt,ezanı yürekten duyup haşyet ile yaşayanlardan eyle! Estağfirullah el - Azim. 
ikra ela


"ÇocukSu"kalbin fıtrat aynası,Yusuf güzelliğimiz.


İbrahimîyîz biz;lâ uhibbu'l- âfilîn!diyen kalbimizin sesini dinleriz;"Batan şeyleri sevmeyiz!"ille de ayakkabı reklamı sloganı istiyorsanız, bu da bizden olsun; Dünya dediğin dar ayakkabıdır;dikkatle bas sonsuzluğa az kaldı! "
@esmadergi emekleriniz için teşekkürler.


       

Dinimi ilmihal ve kulaktan duyma sözler ile yirmi küsür yıl boyunca duyduktan sonra,Kur'an mealini uyuklasamda,anlamasamda anladığımı zannediyor olsamda;daha yeni okumalarımda çocuklarımı uyutup gecenin derin vaktini seçip birde kimse ışıktan rahatsız olmasın diye gece lambasının loş ışığında duymuştum işte şimdi @esmadergi için "Âh!"ile hesabım var' yazımı...
Kur'an ile ilk gözyaşım şahit...o ne güzel yolculuk...Rabbimizin sözü...Daha o zamanlar arapça yüzüne okumayı da bilmiyordum.Meallerde ki direk,aracısız Rabbimizin"Kullarım,"hitabı öyle muhteşem ki!
"Diri diri gömülen kıza sorulduğunda,"Hangi suçtan öldürüldü?" diye."
Kız olarak dünyaya gelmenin yüreği nurlandıran ayeti,hesabın olacağı, kız doğdu diye yüzü kapkara kesilenlerin nefesini kesecek kadar muhteşem ayet!
Onurum,insanlık onurum, nurumuz kerim kitabımızın nuru üzerimize baki olsun.Onur ile son nefesi vermek oNur ile haşre uyanmak,Onur ile taçlanmak nasibimiz olsun. Hû Baki Hû. ..
 ikra ela




@esmadergi de Melahat Aydıner'in imanı atmosfere benzetmesi ne muhteşem...
@irfangurkan beyin Musa yolculuğu ile sadece akla güvenenlerin düştüğü kuyuyu anlatımı ne ibret verici...
Ve başa dönmek oruç ile @senai.demirci yüreğinden sonsuzluk rüzgarına doğru...








"Senin için ölmek ne güzel..." Âh! @eozerdem @esmadergi de yine doyamadığım bir yazı yazmışsın, maşaallah, Rabbimiz daim etsin,okuyanın sadrı yarılsın, binler inşirah bulsun,çiçek çiçek açsın... *
*
Hâl'ime Edip @esmadergi
de 'La ilahe illAllah' ı öyle muhteşem anlatmış ki!
Her evde hazine olarak kalması gereken sözlerden. @esmadergi 53. sayıda birbirinden muhteşem yazılar ile...
Rabbimizi esma-ul hüsnası ile tanımak,tefekkür etmek kadar kalbime inşirah verecek nur görmedim ben,Onun ismi ile bakınca aleme ruh uykusundan uyanıp anında silkelenip bir gök buluyor,dünyada bitiyor, sende bitiyor bir tek bir tek O kalıyor.Sonsuza dek huzurun adı Onu esma-ul hüsnası ile anmakta... @esmadergi nin artık wep sitesi var değerli @semine.demirci @senai.demirci Muhammed Özdemir gayretleri ile...teşekkür ederiz onlara ve diğer emek sahiplerine de,Rabbimiz baki meyvelendirsin.




 




@esmadergi de tefekkürlerimin olması benim için o kadar değerli ki!
Rabbimizin Semi,Basir,Habîr,ol diyince olduran olduğuna şehadetimin izi...
Şükür ile el,kol,akıl,dil bulmamın mührü, kendi adıma şahidim...
Bir ara Rabbimiz nasip ederse bu yolculuğumu yazacağım.
Bazı insanlar için hesaba gelmeyen bir şey!
"Yazınca ne olacak?Bir sürü insan yazıyor!"diyenler oldu.
Ben şahidim ki Alak suresinin her bir ayetine,bu da bana yeter!Rabbimin hiç kimselerin hesaba katmadığı yerde bizi duyan,gören olduğunu yakın olarak anlamak,hissetmek ise bütün dünyalık kavuşmalardan muazzam güzel!
Elhamdullilahi rabbil alemin.






Borçluyuz biz...
En güzel isimler Allah'ındır.Rabbimizin baki izzet verdiklerinden olmak nasibimiz olsun. Şehitlerimiz şehadetleri ile en izzetli makamdalar.




@eozerdem in @esmadergi de ki yazısından bir#fotokare,hep unuttuğumuz ve hep hatırlamamız gereken gerçek.Dönüp dolaşıp nefes aldığımız,dünyanın darlığını attığımız an,biraz önce nefes gibi düştü kalbime,ben dünya düşündeyken!
"Eleysallahu bikâfin abdeh"
O halde dünya kalbine çizik atıp kanatıp dursa da yola devam, pes etmek yok!



@esmadergi
Ağustos sayısında @zeynepkilbuker_ yazısı,
biz için yazılmış gibi,ben için, sen için,o için,bizden...





Tebessüm' sadece bir kelime olarak söylediğimiz de dahi ruha bahar çiçeklerini açtırıyor.

Fakat @esmadergi de #güzelkelimelergüzelisimlerinhecesidir isimli çalışma o kadar güzel anlatmış ki seslendirmesem olmazdı. Acemice de olsa,kameram nette çekmese de... İnşâAllah daha güzel seslendiren nasipcileri olur.

Teşekkürler @esmadergi @senai.demirci

Birçok kelimelerimiz yaralıdır,lekelenmiştir,anlamından uzaklaşmış kendi olmayan elbiseler giymiştir.Yeniden bu kelimelerin gerçek anlamları ortaya çıksın diye köklü çalışmalar var.Bu çalışmaların hayat bulması için bizlerin bu çalışmaları hayatımıza katıp gerçek anlamları hem cümlelerimiz ile hem hayatımız ile güncellememiz gerekiyor.
Bazı güzel isimleri bazı insanlar isimlerine dahi yakışmayacak kötü hareketler yapınca o isimden dahi insanlar nefret eder hale gelir.Güzel isimler güzel haller ile gerçek anlamını gösterir. İnşâAllah bize nasip olmuş isim nimetimize dahi ihanet etmeyen ve bize emanet bir imza olduğunu bilenlerden oluruz.
Videoda @esmadergi de #güzelkelimelergüzelisimlerinhecesidir isimli çalışma muhteşem güzel.Şiir gibi Lügat/sözlük.Seçilen kelimelerin anlamı sadece kabukta kalmamış,içe nüfuz edip, tatı ve çekirdeği olan fihristesini de ortaya çıkarmış.
Yeniden teşekkürler @esmadergi @senai.demirci,İnşâ'Allah hakkı ile nasipcisi oluruz.
Çocuklarımız sadece kabuk gevelemesin,özü,tatı da alsın ki unutmasın...



@ikraela

@esmadergi


instagram@ikraela





0 yorum:

Yorum Gönder