Çarşamba, Şubat 01, 2017 By: Oku Arz

Şeytan ruhu "Ben"demeye çağırır.


Şeytan ruhu hep "Ben" demeye çağırır.
İşte o an iner kalbimize Kur'an'ın kapısından bir ayet:
"Yalnız Sana kulluk ederiz,yalnız Senden isteriz."Fatiha suresi 5.ayet
Anlarız o zaman tek daim biz Allah'a kulluk eder ve hep Ondan isteriz.Bizim her isteğimizi biz istemeden öncede bilen,bize istemeyi verenin,verdiklerinde de vermediklerinde de hayrı dönüp dolaşıp biliriz.

Sığınırız o vesveseci olan şeytanın şerrinden,akla üfleyip kalbi bozmaya çalışan her şeytanlaşmışın da şerrinden Rahman ve Rahim Allah'a! 

Biliriz O esirgeyen ve bağışlayan,yeniden yeniden bağışlayan,her nefesimiz bir bağış Ondan! Bir et ve kemik yığını olduğumuz halde bizi dengede ve ayakta tutan Rabbimize hamdimiz övgümüz.Ya hiç durmasaydı büyümemiz?Ağzımızda tatlı su yerine acı çorak gibi su olsaydı,bilir miydik tatları,dişlerimiz uzasaydı,ya da konuşmak istemeyeceğimiz şekilde çirkin ve iğrenç olsalardı?Saymak ile bitiremeyiz ki Rabbimizin üzerimizde ki rahmetini!Hem verdiği hem de vermediklerinde ki rahmetleri!
Ey bizim Hafiz Rabbimiz bizi vermediklerin ile de koruyan Sensin! Bizi affet! Benlik çukurundan koru bizi! Biz sadece Sana muhtacız! Unutup yanılmaktan Sana sığınırız!"Bize nimetlerini bağışladığın gibi,bize o nimetler ile hayra koşacak gayret ver."dedim de o gayrette Senin nimetin,azim de,yol da...hiç bir şey yok ki Senin nimetin olmasın!Yokta Senin nimetin!
Ey bizim keremi sonsuz Zül Celal-i vel-ikram Rabbimiz nankör olmaktan koru bizi!O da Senin nimetin,üzerimizde nimetini baki eyle!
ŞeytanRabbimizi ve Rabbimizin nimetlerini ve anmamızı istemez,kendimizden zannetmemizi ister,örtmemizi ister bunu telkin eder bize!Onun telkinden başka yapacağı bir şey yoktur.O bilmiyor ki bize gelen fısıltısı dahi Rabbimizin izni ile!O fısıltıya duyacağız ve Rabbimizi bileceğiz de Rabbimize nankörlük mü edeceğiz?

Belli ki Şeytan senin fısıltın, şeytanlaşmışların taktiğini anlamamız içinde!
Ne kadar Rabbimizi bilirsek o kadar her şeytanın vesvesesi bizi etkilemeyecek!
Rabbimizi anmak nimet üstüne nimet nur-u ayn!Ne duruyoruz hadi!

"Sebbihhısme rabbikel'a'lâ."A'lâ Rabbinin ismini tesbih et!"Â'lâ suresi 1.ayet

ikra ela
instagram @ikraela








0 yorum:

Yorum Gönder