Cumartesi, Şubat 25, 2017 By: Oku Arz

Dilinizi bilenler kalbinizi sökebilir!



Çilingir, kilidin dilini bilendir.
O dile göre anahtarı yapandır.Anahtar olmaz ise kilitli kapı kolaylıkla açılmaz.
Kalbimiz de kapalı bir odadır,aklımız da,nefsimiz de.Hepsinin de ayrı ayrı kapıları vardır, bir ev gibi.Odalarımız!...
Dış kapı iki dudak,ister açarız ister kapatırız,istersek de kilitleriz,kendi içimizde kendi alemimizde hoşbeş dalarız.
Açarsak ya gönüllü açarız o kapıyı ya zorla açtırılırız! Ya da kandırılarak açarız!
Hırsız iyi bir çilingirdir.İçeri girmek için her tür dili dener,düşünür bulur.
Hırsıza önlem için kapıya bir değil,bir kaç kilit yapılır.
Pencere demirlenir,alarım sistemi kurulur,hatta bekçi tutulur.
Eğer çocuğumuz,yakınımızda ki insanlar ve kendimiz oldukça ketumsak,o zaman bir bakalım ya biz ya ailemiz ya da çevremiz ne kadar kilit takmış olabilir?
Bir kişinin kalbine girmek isteyenler olur.Onun en çabuk, kalbinin kapısını nasıl açaçağını,onun tavrına,duruşuna,davranışlarına bakarak karar verir.
Bunu tahta,çelik,otomotik vs.kapıların haline bakarak anlayabiliriz.
Kapının haline göre kalbi çelmeye çalışan hırsız aslında görünen bir hırsızdır.Fakat insan uykuda gibi,ondan ve onun istediğinden ve tuzağından gaflette olduğu için bunu hissetmez.
Ona kur yaptığını anlamaya başlaması, uykudayken kapının kurcalanma sesini duymasına benzer.
Ya da çevresinde bunu fark eden bir uyanık,ona alarm gibi bekçi gibi haber verir.



Kalp hırsızı,kalp evinin kapısını bırak, bacasından dahi girmeye çalışır.Bu durum rüzgara benzer,birileri ile haber göndermeye benzer.Şeytan hırsıza benzer.Hırsızdan nasıl tedbirler alarak korunmaya çalışıyoruz?
Şeytandan korunmada buna benzer,takva elbisesini giyinip ihlas ile,Allah'ın her an gören (Basir),duyan (Semi),hesap görücü (Hasip) olduğunu bilmek; o hırsızın kalp evine istediği gibi giremeyeceğini,seslense dahi bir hükmünün olmayacağını gösterir.
Kur'an okumak; kapalı otomatik bir kapının, şu kartlı ya da parmak izi okuyuculu kapıları gibidir.Kur'an okudukça manaya,kendine kapı açılır,yani insan Kur'an okudukça kendi kalbinin içine girebilir.
Buna kalbin yarılması da diyebiliriz.Kur'an hem kalbi,aklı açar,hem de sen okudukça kendisini sana açar.
Fatiha ona kapıdır,yani öz ve içeriye özden girilir.
Bu özü,içtenliği,samimiyeti,ciddiyeti olmayana o dil açılmaz,sadece kapıda oyalanır,kapıyı görür içeriye nüfuz edemez.Ya da Kur'an şehrine girse gördüklerinin hep yüzünde kalır içi,özü göremez.
Kur'an şehrinin anahtarı Bismillahirrahmanirrahim dir.Onla başlanır,şehrin her bir surrunun kapısı onun ile açılır.Fakat o anahtarda tevbe edenlere verilir.Tevbe surru ise açıktır.O surra giren samimi tevbesini edince ,ona o Bismillahirrahmanirrahim anahtarı verilir.
O kişi önce Bismillah'a başlar.Henüz Allah'ı tanımıyor fakat Onun ismi ile hareket ettiğinin bilinci ile bir kemal yolculuğuna çıkar.Fakat yine şeytanın kalbine,aklına girip nefsini bozmasından Allah'a sığınarak..


Sapmaktan korunur ve bu yolculukta Rahman ve Rahim Allah'ı bulur,Onun aşkın rahmetine şahit olur.
Bir ömrü geçse,kendine bir şehrin anahtarları verilse o Rahman Rahim Allah ismi ile hareket ettikçe kalbi karıncaları duyacak inceliğe,şefkate kavuşur.
Karıncalarda bilir onun Allah ismi ile coştuğunu,bir şahlansa ,onun ayağının altında olmamayı!
Yok şeytandan Allah'a sığınmaz ise, şeytan kâh tatlı dili,kâh acı dili,kâh dalga geçen dili kullanırda kullanır.Onda çok dil vardır, sen yazık hiç bir hakikate gözün gönlün açılmamış ise o tuzaklara patır patır düşersin.
Bu durum evde,dışarının fırtınasından habersiz bir çiçeğin yetişmesi gibidir.Bu hakikatlere bir kere dahi şahit olmayan ne kadar çabalasa da koca bir çınar olamaz.
Bu evde korunaklı genç diyelim,bir anda kendini bir kaba koyup sakınanlar ahrete göçtüğünde şaşar kalır.Bir de sokakta bulsa kendini bir şeytanlaşmış onu kolayca her çeşit dil ile kandırabilir.Fakat genç evinde korunurken Kur'an şehrinden bir çok hakikate tanık olmuş ise o şeytanlaşmışlara karşı yıkılmayan bir settii vardır. O seddi o bozguncular yıkamaz...O set ancak kişinin arzularına hadsizce kapılıp gitmesi ile yıkılır, şeytan da uzun uzun emmeler ile onu kandırır,onu tekammülünden alıkor,kendi yolu olan cehennem yoluna sürükler.
Bu kişi Karun kadar anahtar sahibi olsa da en başta kendini kaybetmiştir,kendinin ölüsüdür.Kendinin ölüsü olanda kendini bilmez, Rabbini bilemez ve sonuç hüsrandır.


Kainat her hecesi ile kapıdır.O kapılar Bismillah ile açılır.Allah'în esma-i Hüsnası ile imzalı,mühürlüdür,bizden okunması beklenir.Hayret edebilmek insana öz verilmiş nimettir.
Allah ismi ile hayret et bak,oku o kapının özünden içine girer,her kelime bir şehre döner,kalbine değersin.Hakkı Hak ile bilirsin. Allah ismi ile...Bismillah...
Bismillahirrahmanirrahim
O zaman her hakikat bir derdine anahtar olur o da yine Bismillah ile...
Hû Rahman Rahim Hû
@ikraela
Sabrınız için teşekkürler.Sabur esması ile yürüyünce sabır anahtarımız olur.
Hiç yoktan bir anahtar son saatimiz gelmeden bize nur olur!Hiç yoktan hazineler önümüzde,tutana hayırlı olsun.
Bir anahtara kavuşan hazinelere kavuşur.Vesselam dostlar.Allah'ın selamı üzerinize baki olsun. ..

İkra ela
instagram @ikraela

0 yorum:

Yorum Gönder