Çarşamba, Şubat 22, 2017 By: Oku Arz

Çok mu karmakarışıksın?



Emek çekmemek kurduğun bir üzüm bağını köreltmektir.Oraya ne bülbül gelir,ne bal arısı,oraya gelse gelse akrep,yılan,fare gelir.
Kendimizle de ailemizle de çevremizle de bağımızı kaybetmek böyledir.İnsanlar birbirlerine şüphe ile bakarlar,sinsi ve tuzak kuran bir hayat örgülenir.İstiyorsak bağımız gül gülüstan olsun,bol bol meyvelerini versin bir güleceğiz,ilgimizi kesmeyeceğiz,fazla ilgilenip kökleri çürütmeyeceğiz,aşırı sevgi ile yakıp kavurmayacağız.Rabbimiz her şeyi bir ölçü ile yaratmıştır,bizdende ölçü olmamızı ister,evimizde ki kadar dışardakilere de esirgeyen bağışlayan olmamızı ister.


Yeniden başlamak istiyorsak sayfamızı temizlemek zorundayız!
Her sabah Rabbimizden yeniden başlamak ikramıdır.
Ya güne en güzel dualar eker,sular,bakar meyvelendiririz ya da çer çöp içinde uyuşur kalır,yılanı, akrebi evimize davet ederiz.
Abdest ve namaz ilaçtır mümine,sayfasını temizler,zikrini,fikrini,işini yükseltir.
Bütün bu nimetleri ikram eden Rahman Rahim Rabbimize şükrümüz.Selam tüm peygamberlere ve gül peygamberimiz güzel ahlakın mührü hz.Muhammed (a.s.v) 'e ve tüm salihlere olsun.
Ya Ekrem ya Kerim ya Zül Celal-i vel ikram Hû.


Temizlediğin sayfana satır aç.Ek şimdi fikrini kelime kelime...
Satır aralarını unutma,unutma ki,duygun fikrini sulasın... Bismillah ile başla ki zikrin hak olsun hakka varsın, hakikat ayan beyan olsun.



Yok mu bir yolun!
Çölde mi yüreğin?
Ara bir dağ!
Bul bir mağara,Hiran olsun!
Bismillah ile bak!Bulacaksın hecelenmiş habbe harflerini! Karışıktır duyguların,karışık bulursun ekilenleri!
Topladın mı dağarcığını,hakikat urganı ile düğümle emi!
İn dağdan bul temiz bir tarla,yoksa temiz tarlan sür yenilip,tükenmiş sapa dönmüş ekinleri!Temiz bir sayfan olsun!
Hecelerini dizmek için sıra aç,ne ekmek istiyorsan o heceleri bir et ki kelimelerin olsun,ek onları sıra sıra aralık koy! Aç sadrını aç ki suyun aksın,tomurcuklansın kelimelerin,cümle olsun, özünden versin,özünü anlatsın!
Yeter ki özden ver!
Yeter ki hakikat ile aşıla!
Yeter ki kendinden ver!
Ya Mukkarrib Allah kader eden Sensin!Bize adam olma yolunu açan Sensin,adam gibi iş yapma yolunu da açan Sensin,Sensin bizi adam eden.

Bize doğru yolu kader et! İman ettikten sonra imanımızda sağlam et bizi,hakikati bildiği halde heva ve heveslerine kapılıp şeytanın uzun emellere düşürdüklerinden olmaktan koru bizi.
Ya Mukallib ya Mukarrib ya Hadî Hû!

ikra ela
instagram @ikraela

0 yorum:

Yorum Gönder