Çarşamba, Ocak 04, 2017 By: Oku Arz

Kur'an şifadır




Kur'an bütünü ile şifadır.Birkaç sureyle sabitlersek zaman ile şimdi olduğu gibi genelde hanımlar arasında Yasin,Tebareke gibi sureleri sadece okumaya döner,bu birincisi.

İkincisi mutlaka okuduğumuzu anlamamız lazım, anlamı da hayatımıza katmalıyız,Yüzüne okuma da bir derenin kenarında suyu seyretmek gibi,dinlemek,suyu dinlemek gibi her ikisi de gönle şifa,suyu içmek,su da yüzmek ise anlamak gibi gerçek şifa o zaman bulunur,yoksa yarım kalır,tam huzurda bulunamaz.Üçüncüsü;Deneyim ile sabittir ki hangi sıkıntım olsa Kur'an'ın neresinde kalmış olursam olayım kaldığım yer sıkıntıma ilaç olmuştur.Mutlaka Kur'an ile yürümeliyiz.Anlam hatimlerimizde olmalı. Ne zaman sona gelsek kış gibi yeniden başlamalıyız bahar gibi...O yeni yeni çiçeklerini,şifalarını açacaktır bize..
Tıpkı şu resimde ki incir gibi de seyretmek yeterli değil onu damağa değdirip öğütmek,hazmetmek şifadır,o zaman hak batıldan ayrılır insanda hakikat hayat olur,Hakikati ziyan etmeden hak ile kullanmak ,yediğimiz şeyin enerjisini de israf etmeden hak ile kullanmaya benzer.
Böylece hem sana hem çevrene şifa üstüne şifa olur.Ya Allah Hu...
Rahman Rabbimiz ne Muazzam,bizi kitapsız hikmetsiz başıboş bırakmayan Hu...
Hamdim,övgüm,sevgim Sana Rabbim,bütün sevmelerim Senden Rabbim....

 ikra ela

0 yorum:

Yorum Gönder