Pazartesi, Temmuz 06, 2015 By: Oku Arz

HAKİKAT AĞACI


Hakikati bırakıp gölgelerle oyalanmak nasıl bir zillettir?

Ağaç bir hakikattir.Bir tohumun çatlamasından oluşur.Meyvelide olsa meyvesiz de olsa bir çok faydası vardır,dünyamızın nefesi,ruhumuzu açan bir neşe,meyvesi ile damağımızın lezzeti,kağıdımız,kalemimiz,yakacağımız eke eke çoğaltacağımız,üzerine hikayeler yazacağımız büyük bir nimet.Manası ile hakikatin de en öz pencerelerinden biri.

Peki bu hakikati bırakıp gölgesi ile avununca ne olur?

Hakikati bırakıp gölgesi ile avunmak yazın o gölgede avunurken,kışın ayaz da kalmaktır.

Gölge konuma göre şekillenir.Uzar kısalır,sağa döner,sola döner,yamulur,dalgalanır,bölük bölük olur.Şekli tam olarak ağacı yansıtmaz,anlatamaz,o kendi başına bir şeyin aslı yerine gölgesi olmanın ne olduğu hakikatini yansıtır.Asıl olanı taklit etmeye çalışan,kendi olamayan bir gölge gibi bir sürelik ferahlığa sebep olabilir.Asıl olana benziyor gibi olabilir.Fakat o yerinde duramaz,asıl olana değen ışığa göre şekil almaya çalışır.Işığın ortadan kalktığı mekanda gölgeler hakim olur.Gölgeler her yeri kuşatmış görünse de,hakikatler sapasağlam yerlerinde durur.Işığın kendini göstermesi ile hakikatlerde aşikar olurlar.

Bu gün yüzünde de asıl olmayanlar  yani kendi olmayanlar,kendi hakikatini gerçekleştirmeyenler bir gölge olmaktan öteye geçemezler.Bölük bölük bölünürler,uzarlar kısalırlar,dalgalanırlar,küçülürler,incelirler,kalınlaşırlar kendi olamazlar.Neyin taklidini yaparlarsa asıl olan hayattan ayrılınca onlarda ayrılırlar.Asıl olanlar kendilerinden bir çok meyve,öz vererek ayrılırlar.Gölge olanlar ise yaz gününde kısa bir ferahlamadır.O ferahlamanın yine öz kaynağı asıl olandan olduğu için gölge olan sadece gölge olma ile kalır.

İslam hakikat ağacıdır.Bir gölge değil asıl olandır.Allah'ın, bizim bu dünyada imtihan geçitinden geçerken verdiği nasihatler bütünüdür.Kitap açıktır.Dünyalık sınavlarımızda hoca:''kitap açmak serbest arkadaşlar''diyince  nasıl mutlu oluruz değil mi?

Dünyalık sınavımız, o dersten geçebilmek  istediğimiz makama,imkana kavuşabilmek için büyük bir adımdır.Belki de diploma alabilmemiz için tek seçeneğimiz o dersten geçmektir.Bu dünyamız için bize hayati görünür değil mi?


Eğer kurumuş bir lale soğanın da ki Hay esma tecellisi üflenmesi ile yeniden canlanmasını göremiyorsak acilen doğada ki ayetlere koşup tefekkür etmenizi söylerim.Bir çiğ damlası ile bir yoğurt oluyorsa Allah'ın bizi bir başka şekilde diriltmesi de haktır.İnanlar bunun için delil istemez hakikatlere bakmak yeterlidir.Gözlerimiz bu dünyaya kapanıp kupkuru mosmor bir kabuk olduğumuzda her yıl kainatı dirilten,ve her gün hücrelerimiz ölürken ve yenisi ile dirilirken her yıl bir laleye canı tekrar iade Eden Rahman bizi de diriltmeye Kadirdir.

Hakikati arıyorsunuz ki bu tür yazıları okuyorsunuz.Kendi özünüz etrafta yapılanlara şüphe içinde.Şüpheli olmaya da devam edin.Doğru yolu istiyorsanız Allah o şüpheleriniz çözecek imkan verecektir.
Ahiretimiz de hangi mekanda olacağımız bu dünyada ki imtihan sonucunda ki karnelerimiz ile değerlendirilecek.Rahman Allah'ımızın rahmetine,mağfiretine sığınıyoruz.Sınavlarımız da ki başarı ise Kur'an ve Kainat hakikatleri ile derinleşip,ilgi ve alaka kurmamız ile orantılıdır.Hikmete ulaştığımız da ise onu hayatımız ile uygulamamız sınavda ki başarının  zirvesidir.

Biz Müslüman olanlar!Sağcılık ve solculuk vb.  gibi kavramlar bizim içimize girmiş ayrık otlarıdır.Yemeğimize aşımıza girerek bizi zehirlemiş,bizi bizden ayırmıştır.Gölgedir bu kavramlar.Hakikati yansıtır gibi görünür fakat bir zillettir.

Bir an önce bu zilletten kurtulup kendimize gelip hakikat ağacımızdan beslenmeliyiz.Biz yetmişli yılların kuşağı olan halkın içinde kimsenin etlisine sütlüsüne karışmayıp işine gücüne bakanlar,sağcılık solculuk meselerini kulaktan duyduk.Kaynak olmadığı içinde tam olarak ne anlatıyor öğrenemedik.İyi ki Kur'an-ı anlamayı öğrenmeden  öğrenmemişim.A'lâ Allah'ıma sonsuz şükürler olsun.


Bazı sağcı tanıdıklarımız  ve solcu tanıdıklarımız vardı.Sağcı diye tanıdıklarımızın bazılarına baktık sözü sözünü tutmuyor,küfürde söylüyor,kumarda oynuyor.En masum görünen dahi bir bakıyorsun oğlunu kızını işe koymak için elinden gelen torpili kullanmaya çalışıyor.İslamın öğütlerinin tam zıttı.En basit kız çocuğun doğunca utanma ,''o sana bir müjde'' derken,o kafasını sokacak bir kum arıyor.

Sol görüşlü diye tanıdıklarımız oldu,güya sosyal adalet savunucuları! Bu mu?Baktık okuma yazma bilmemek değil ilk okul mezunuysan hor görülme sebebi.Apartman günlerinden kapıcının hanımı davet edildiyse o sol görüşlü''A a olur mu bizim aramıza katılamaz,herkes yerini bilecek''naraları...

Güya herkes toplum içinde din  özgürlüğü taşıyacaktı.En önce soldan takılanlar horlamasını gördük.Uçacaksın dediler.Bir düğünde onlara uymuştum.Saçlarımı yaptırdım En son modelde giyindim.''A ne kadar da havalısın.''dediler.''Uçtum artık gördünüz değil mi,havam yerinde''dedim.

Sadece Allah'ın var olduğuna inanmanın yettiğini ve  bir de kalbin temiz olsun yeter derlerdi ve bizi öyle inandırmaya çalıştılar.

Biz Allah'ın rahmeti ile öyle olmadığını gördük,yaşadık,Biz temiz olmaya çalıştıkça birileri seni tuzağa düşürerek seni yalanına ortak ediyor,dedikodu sofralarına meze ediyordu.Bizi hakikatten kopararak hakkı batıl ile karıştırmamıza sebep oldular.Kur'an ve kainat sofrasında ki hakikatler olmadan hakkı batıldan ayırmamız mümkün değildir.Hakkı batıldan ayıramayınca manevi kalbimiz bozuldu.

Evinizin kendi kendine temiz olduğunu gördünüz mü?Kalp evimizin temiz kalabilmesi için Kur'an ve kainat bilgileri ile kuşanmamız gerekiyor ki hikmete kavuşalım.Kirli olanı atalım temiz olan ile ferahlayalım.Bize kurulan tuzaklara uyumayalım.


Nedir?İnsanları kendine benzetme isteği?Kendi benzeyince  ruhumuzun da kendinleri gibi olacak zannettiler.

O ruh hakikatten besleniyorsa ancak kendi özünü ortaya koyar,özgürleşir.İslam insanı birbirini tekrarlayan etmez gölgede etmez,kendi içinde ki öz cevheri çıkarır.Hakikatler ise Kur'an-i bakış açısı ile kainat hakikatleri ile ortaya çıkar.Her ikisinden de kopan bir gölge olmaktan öteye geçemez.

Olanağı olanlar olanağı olmayanlara destek vermedikçe kendi evinin içinde dahi olsa hangi ideolojiyi benimserse benimsesin o cimridir,zalimdir.Irkçılık yapan zalimdir.Ateş kendine dokunmaz zanneder fakat bu ırkçılık tohumları da şimdi atılmadı,evvelden beri kim attı ve kim yürütüyorsa o onun vebalidir.İlk ırkçılığı da şeytan yaptı.

Beşikten mezara bilgiye ihtiyacımız vardır.Kim artık kendini ihtiyacı yok görürse kendini büyük bir zulme atar.Bu bir alimde olsa,dede de olsa geçerlidir.


ALAK SURESİ
Rahmân ve Rahîm olan Allah'ın ismiyle.
1- Yaratan Rabbinin adıyla oku!
2- İnsanı bir kan pıhtısından yarattı!
3- Oku! Rabbin sonsuz kerem sahibidir.
4- O Rab ki kalemle yazmayı öğretti.
5- İnsana bilmediği şeyleri öğretti.
6- Hayır! Doğrusu (kâfir) insan azgınlık eder.
7- Kendisinin muhtaç olmadığını zannettiği için.
8- Muhakkak ki dönüş mutlaka Rabbinedir.

                                                       ikraela
                                                     @ElaIKRA



















0 yorum:

Yorum Gönder