Salı, Şubat 17, 2015 By: Oku Arz

Masumiyet Cenneti




SÛR ÜFLENDİ


Özgecan'ımızın son saati bir sûr üflemesi gibi sarstı her feryada kulak veren canları.Bu üfleme ki insanlarımızı doğruluk kıyamına kaldıracak kıyamet  olsun.Bu dirilişte her can kendini hesaba çeksin hesaba çeksin ki dünyanın son saati gelip diriliş için uyandığımızda Nur ile uyananlardan olalım.

İnsan kirli çamaşırlarını hiç sergilemek ister mi?İşte o hesap günü kirli çamaşırların hiç bir gizliliği kalmayacak.Hardal tanesi kadar iyilikler ve kötülükler ayan ve beyan açık olacağı günün dehşeti çok korkunç olacak.O gün gelmeden dirilen ve kendini hesaba çekenler günahlarından tövbe edip ne kendine,ne ailesine ne de topluma zarar,pislik,zulüm yayacak her işten elini çekerek abdestini alıp,gıybet ateşi ile ağzını yakmayıp doğruluk yolunda o tertemiz vadiye girmeli.

Kayıtların ne kadar kolay alındığı ayeti her gün gözlerimize okunuyorken bu gerçekten kaçamayız.

ÖZGE CAN ımız toplum içinde olan büyük bir felaketin görünen yüzü bir de görünmeyen yüzler vardır.
Özgecanımızın uğradığı felaket o sesiz çığlıklarında sesidir.

Onlar ki en zayıf olanlar henüz yasak ağacı fark etmemiş ,bilinci daha açılmamış,kendini savunabilecek gücü olmayan çocuklarımız.

Üç dört yıl önce komşum yedi sekiz yaşlarında bir çocuğun başka bir çocuğa cinsel taciz yaptığını gördüğünü ve koşarak onların yanına gittiğini söylemişti.Taciz yapan çocuk komşumu görünce kaçmış,komşum da o çocuğu takip ederek evini bulmuş.Kapılarını çalarak çocuğun yaptığını anlatmıştır.
Peki sizce ne olmuştur sonuç?
Olasılıklar:
1-Çocuk dövülmüş olabilir.
2-Hakaret edilmiş olabilir.
3-Çocuktur bir şey olmaz denilmiş olabilir.
4-Babadan gizlenmiş olabilir.
5-Olayın üzeri hiç olmamış gibi kapatılmış olabilir.
6-Çocuk bu duruma neden gelmiş diye sorgulanabilir.
7-Çocuğun psikolojik ve biyolojik bir hastalığı var mıdır diyerek doktora götürülmüş olabilir?
Bu olasılıklar dışında sizlerin aklına gelen bir olasılık var ise yazın.
Bu olasılıkların hangisi daha insani ve olması gerek sizce?

Dövülen çocuk sadece sesiz kalmayı sürdürür.Ya o merakını gizli açık devam ederek virüsü yayarsa!!!
 Yasak olan ağaçtan meyve ona muhakkak bir şeytan ruhlu tarafından üflenmiştir.Bedenine,kalbine,gözlerine,bilincine....Bu çocukların başına gelen olaylar gereği gibi araştırılmayınca bu üfleyiciler dilediği gibi işlerine devam eder.

Bir bebek doğduğunda tertemizdir.Onu çevrede,ailede şeytanlaşmış işler bozar.O şeytan insanın içinde ve dışında ayartıcılıktır.Doğru olan,ahlaki olan her şeyin önüne oturur ve onu engeller.

İnsan cennetin içinde dahi olsa sınırını aştı mı arzularının peşine düşmekten şeytan yanı devreye girer ve zaman ile o bir karabasana döner.Sınırı olmayan HAK,ADALET,MERHAMET bilmez.

Çocuk büyürken her ağaçtan yemesi serbesttir bir tek cinsellik ağacı ona kapalıdır.O ağacı her zaman bir şeytan ruhlu gösterir.Ve o çocuğu masumiyet cennetinden çıkarır.O çocuk masumiyet cennetinden merakı yüzünden çıkar.Masumiyet cennetinden çıkan çocuk ya gizli açık o meyveyi yemeye devam eder ya da aklı başına geldiği zaman onun bir yanlış olduğunu bilip İNSAN olma saffına geçer.Vicdanın sesine uymayan arzularının peşine düşen ve günahta ısrar edenlerin iki yüzlüleri dışı hak içi şeytan olanlar cinleşir.Dışı içi şeytan olanlar şeytanlaşır.İnsan olmaya azimli olanlar ve doğruluk duası olanlar İNSANLAŞIR.

Yirmi sene önce gibi bir ilçede sessiz ve saf zeka geriliği olan bir genç kızımız  birkaç şeytanlaşmış tarafından tecavüz edilmiş ve öldürülmüştü.Onun sesini tüm Türkiye duymamıştı.O katiller ya halen hapistedir ya da aflardan faydalanıp çıkıp yaptıkları vahşete devam etmişlerdir belkide.

Hapishaneler toplumu bu şeytanlaşmış ve cinleşmişlerden koruyor mu sizce?
Bizler artık biliyoruz ki derin dondurucuda hapsettiğimiz yiyeceklerde ki bakterilerde,mikroplardan uykuya yatıyor ve gün yüzüne çıkacakları saatleri bekliyor.Kışın soğuk havalarda mikroplar havada dahi uyur vaziyette uyanmayı bekliyor.

Hapishanelerde böyledir.Tedavi olmadıkça oralar virüslü,mikroplu olanlar için bir uyku merkezidir.Bir mikrop tedavi edilmedikçe bir asır uykuda yatsa yine bağışıklık sistemi çöktüğünde o hortlar ve hastalığı yayar.Hapishanelerde kesinlikle topluma,aileye zarar veren ahlakı bozan şeytanlaşımış,cinleşmişler tedavi edilmelidir.Hapishanelerde psikiyatri servisleri açılıp oralarda tedavi başlamalıdır.Ceza süresi bitince de bu kişilerin  kalp duyuları iyiye ve güzel işlere açılana kadar uzaktan takip sistemi oluşturulmalıdır.Bu konu günümüzde hiçte zor olmasa gerek.

Toplumda çocuklarımıza kadar inen bu fitnenin yok olması için ağzından küfrü,elinden zulmü terk etmeli,kutuplaşmalar ortadan kalkmalıdır.Güzel ahlak için hem fikir olunmalıdır.

Güzel ahlak için çaba göstermeyen her kişi toplumda kaybettiğimiz ÖZGE canlarımız için hiç timsah gözyaşı dökmesin.Ve ülkemizde bu cereyanlı havayı artık güzel kelimeler ve güzel işler ile rahmet rüzgarlarına çevirsin.

Dünyanın en iyi yöneticisi başımızda olsa ahlak olmayan yerde karabasan,cin ve şeytanlar kol gezer.Bilinçleri bunaltır,doğruyu yanlış gösterir

İnsan olma azminde olanlar Güzel ahlakın gelmesini istiyorsak  haydi kıyama,rükuya,secdeye...
Kıyam doğrulukta elif azmidir,Rüku doğruluk azminde çalışmaktır,secde güdülere kul olmadan Allah'a kul olmaktır.

HER GÜZEL NİMET NUR RAHMAN ALLAH'TANDIR.AHLAK ALLAH'IN ADI ANILMADAN VERİLİNCE YENİDEN BOZULMA HIZLI BİR ŞEKİLDE OLUR.ALLAH ADI VERİLİP İLİM OLMADAN DA HIZLI BİR AHLAK BOZUKLUĞU ORTAYA ÇIKAR.


Allah'ın adı ile hareket edebildiğimiz bilinci olmadan kişi en basit bir dar boğazda ahlakını bozabilir.
Her sabah Allah'ı HAYY esaması tecellisi ile uyanırız,Falık ismi tecellisi ile göz kapaklarımız açılır,bilincimiz açılır.Rahman,Rahim,Vedud ismi tecellisi ile severiz sevdiklerimizi,merhamet ederiz.
BİR ÜLKEDE ALLAH'IN RAHMAN,RAHİM,HAK,ADL İSİMLERİ İLE HAREKET ETMEYİNCE ORAYA BELA HÜKÜM SÜRER.Merhamet,Hak,Adalet Allah'ın verdiği bir Nurdur.Bu NURlardan tutunan yükselir.Ahrete de bu NUR lar ile uyanır.

Allah'ın Rahman ve RAHİM ADI İLE HAREKET ettiğinin bilincinde olmayanın merhameti yarım olur,sadece kendine olur.Timsahlarda da merhamet vardır sadece yavrusu için
Hatasını anlayan ve çirkin taraflarını gün yüzü gibi görenler haydi cennet yaprakları(cenneti,selam yurdunu kazandıracak dünya ve ahrette hayırlı hak güzel işler) ile çirkinlikleri örtmeye,düzeltmeye...
Toplum ahlakı koruma sorumluluğu en başta iletişim organlarınındır.Yani el,dil,göz,kalp olanlar...Yayınladıkları her sorumsuzca yayın onların vebalidir.Çocukların yasak meyveye merakını arttıranlar hesap gününe inanmıyorlarsa da birgün belanın kendi kapılarına dayanabileceğini unutmasınlar.Bir yerde veba varsa o herkese kavuşur.
Bir bina yapan yaptığını insan fıtratına göre yapmalıdır.Tıpkı bir beden gibi..o binanın sinir sistemi,dolaşım sistemi sağlam olup ufku da açık olmalıdır.
Fıtrata uygun yapılmayan bina dahi çökerken bir insanın çökmemesi mümkün mü?
Yılanların dilleri ile bizi kandırmasından hep beraber RAHMAN ALLAH'A SIĞINALIM.

SELAM OLSUN DİYORSAK ŞEHRİMİZ ,SELAM ESMASINDAN TUTALIM  HUZURU,BARIŞI YAYALIM...
SELAM OLSUN SELAMI YAYANLARA,KİN VE ÖFKE İLE KENDİNİ KARA DELİĞE ATMAYANLARA.

                                                                                        ikraela @ElaIKRA





0 yorum:

Yorum Gönder